Lang leve het FPF

Zo’n 20 jaar geleden werd ik lid van een forum met allemaal liefhebbers van Friese paarden; het Fries Paarden Form (afgekort FPF). Een legendarisch forum, waarvan ik nog steeds veel voormalige leden volg op Facebook.

Friese twenter hengsten

Ik had zelf net een Friese twenter hengst gekocht (Hylke) en kwam zo in contact met Daniëlle Meyboom, die ook net een Friese hengst van dezelfde leeftijd, (Jauke) had gekocht.

We deelden onze ervaringen over het beleren van onze paarden en ik ging bij haar op bezoek in Eindhoven.

We maakten een buitenrit waarbij ik op een Friese merrie, die zij destijds verzorgde, mocht en Daniëlle reed op Jauke.

Ik kan me die rit nog goed herinneren, omdat het erg modderig was op een pad, waar we even lekker gingen galopperen. Daniëlle met Jauke voorop en ik met de Friese merrie er achter… slechte keuze… ik zat van boven tot onder, onder de opspattende modder. Daniëlle maakte daar deze foto van, die we op het forum plaatsten. Hilariteit alom…

Later kwam Daniëlle ook een keer helemaal naar het hoge noorden om kennis te maken met mijn Fries Hylke en leerde ons een paar vrijheidsdressuur oefeningen. Dat was mijn eerste kennismaking met clickertraining.

FPF-showavonden

Samen met een paar leden (waaronder Sabien Zwaga en Janet IJntema) van het FPF organiseerden we twee showavonden. Met een clubje vrijwilligers, zetten we twee geweldige avonden; met diverse optredens van leden van het forum, afgewisseld met bekende Friese dekhengsten (dankzij de vele contacten van Sabien met Friese (hengsten)fokkers) neer.

Tijdens de eerste showavond in 2006 nodigden we ook Daniëlle uit met Jauke. Volgens mij was dat destijds hun eerste publieke optreden. Dat smaakte duidelijk naar meer en was de start van talloze optredens en inmiddels een veel bekeken YouTube kanaal.

Je ziet mij helemaal in het begin van Showavond 1 ook even in beeld (bij de bloembak en de bak open doen rechts).

Na het opheffen van het forum, bleven Daniëlle en ik elkaar volgen op Facebook. Toen eind vorig jaar (2023) Daniëlle een oproepje deed op haar socialmedia-accounts – voor hulp bij haar onlinemarketing – werd ik (wederom dankzij leden van dat voormalige forum) daarin getagd.

Dankzij het FPF

Ik had nog helemaal geen aanbod voor dit soort diensten, maar onder het mom: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”, maak ik sinds begin dit jaar (2024) berichten/verhalen en reels voor haar Facebookpagina en Instagram-account.

Ik vind dat super leuk om te doen en Daniëlle wordt zo ontzorgd, zodat zij zich kan richten op het geven van lessen.

Wil jij ook hulp bij jouw onlinemarketing?

Ik heb nog steeds geen aanbod op mijn website staan (ga ik over nadenken), maar je mag altijd vrijblijvend contact opnemen. Dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.